Digitaal lezen met de e-readers en e-boeken van de bib

In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant introduceert de bib zijn eerste e-boeken en e-readers. Het lezen van e-boeken is een trend die steeds populairder wordt en de bib wil deze trein zeker niet missen.


Hoe werkt het?

Alle leden vanaf 12 jaar kunnen een e-reader en e-boeken van de bib ontlenen. Voor e-boeken en e-readers gelden bijna dezelfde regels als voor papieren boeken. Zo is het uitlenen gratis en de uitleentermijn net zoals bij de andere materialen drie weken. Als je voor het eerst een e-reader en een e-boek ontleent, onderteken je het uitleenreglement. Het inleveren van de e-reader gebeurt uitsluitend aan de balie.


Uitgebreide collectie

Momenteel heeft de bib in Aarschot een collectie van 5 e-readers en meer dan 180 e-boeken. Alle titels zijn raadpleegbaar in de catalogus. Het gaat zowel over recente boeken als klassiekers. Het is ook mogelijk om een e-reader en e-boeken te reserveren.


Meer info

Voor meer info over de e-readers en e-boeken kan je terecht bij de balie. Tijdens de eerste uitlening ontvang je de nodige uitleg over het gebruik van de e-reader.
 


Reacties

Reageer
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.