Plankton (NL)

Om de hoek woont een struik (+8)

JC De Klinker Tickets
JC De Klinker
uitverkocht
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 12 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 23/24: € 2.4

In Om de hoek woont een struik brengt makersduo Plankton, Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van Studio Ree (Frederik de Clercq).

Plankton maakt beeldend theater voor alle leeftijden. Het werk van het makersduo is beeldend, absurdistisch en speels. Sonja van Ojen en Hendrik Kegels studeerden allebei af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Zij zijn verbonden aan het Makershuis Tilburg en Feikes Huis en in het najaar van 2021 startte het duo een vierjarig taaltraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

Om de hoek woont een struik is één van de drie winnaars van de BNG bank Theaterprijs 2020 en werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

 


+8

Concept, maquette en uitvoering: Plankton - Sonja van Ojen, Hendrik Kegels Eindregie: Lisa Schamlé (La Isla Bonita) Dramaturgie: Pol Eggermont Houten constructie: Vincent van Ojen Licht: Thomas Claessens Muziek: Studio Ree (Frederik de Clercq) Ondersteuning decor: Dominique van de Zande, Wieke van Rosmalen, Vincent van Ojen Coaching: Ilrish Kensenhuis Coproductie: Feikes Huis, Makershuis Tilburg en Festival Cement Mogelijk gemaakt door: Amarte fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Theaterstimuleringsprijs, Annetheater, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Helmond en Brand Cultuurfonds Limburg

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.