Circle of Strings

Stenen Cirkel Tickets
BASISPRIJS: € 10

Rootstown en CC Het Gasthuis slaan de handen in elkaar en starten deze zomer met een nieuwe concept.

Aarschots Folk en Bluegrass Festival met als doel het promoten en organiseren van zowel lokaal, nationaal als internationaal folk- en bluegrasstalent. Om deze samenwerking in ‘the spotlights’ te zetten, pakken we op 22 juni 2024 uit met een eerste event onder de naam ‘Circle of Strings’ in de Stenen Cirkel/Museumtuin van CC Het Gasthuis.

Muzikaal wordt deze eerste editie een echt feest met een mix van Western-Swing/Bluegrass/SpeedFolk uit de stal van Rootstown en bevriende partners.

Kom nu al mee feesten en genieten van dit eerste event en verwacht voor 2025 nog meer events/samenwerkingen onder Aarschots Folk & Bluegrass Festival.

 

Volgende 2 acts zullen optreden:

 

Carrie Nation and the Speakeasy (USA)

CARRIE NATION & THE SPEAKEASY is een energiek "Brass 'n' Grass” sextet uit Wichita, KS. De band, wiens geluid is beschreven als "... een postkoets in overdrive", heeft hun eclectische mix van bluegrass, ska, punk en dixieland sinds hun oprichting in 2007 naar volle clubs, kelders en festivals in de VS en EU gebracht.

 

CNS heeft een solide aanhang opgebouwd in 49 staten en 8 landen en brengt een energieke liveshow met het vermogen om op het programma te passen met acts variërend van bluegrass tot rockabilly; punk naar ska.

Doordachte songwriting wordt geleverd via dynamische arrangementen en onconventionele instrumenten. Rauwe vocalen glijdt over percussiegitaar. Mandolinesolo's versmelten in razend tempo tot schetterende trombonelijnen, terwijl de contrabas en keiharde drums agressieve ritmes voortbrengen die de kracht van een goederentrein uit Kansas dragen. Psychedelische soundscapes worden onderbroken door regelrechte amfetamineachtige tempo's en gecontroleerde kakofonie. Alles behalve afgeleid heeft CNS een unieke stijl ontwikkeld die nieuwkomers blijft verbijsteren en trouwe fans in verrukking brengt.

De doe-het-zelf-aanpak van de band komt duidelijk tot uiting in hun zelf opgenomen albums, in eigen beheer uitgegeven muziek, tours en samenwerkingen met lokale en regionale beeldende kunstenaars. Een live CNS-optreden is een luide, snelle, meeslepende reis naar een geheel nieuwe bestemming.

Ben jij klaar voor een ‘dark-psychedemlic-speefolk’-trip?

Carrie Nation & The Speakeasy trad reeds eerder op als afsluiter op Roots In Het Park en Buskerfestival te Aarschot!

Ze zijn zeer graag geziene gasten die er steeds een FEEST van maken.

Hadacol Tremblers.

Hadacol Tremblers is een kwartet met thuisbasis Antwerpen dat diep graaft naar de wortels van de western swing zoals die ontstond in het Texas van de jaren ’20 wanneer volkse oldtime fiddle muziek zich vermengde met dixieland, swing en blues. Hadacol Tremblers maken van dit alles feestmuziek die uitnodigt tot meezingen, en het glas heffen.

De groep bracht deze herfst in eigen beheer hun debuut uit op LP en via alle streaming diensten, wat enthousiast werd onthaald door pers, radio, roots music fans en concertorganisatoren van Oregon tot Zwitserland en zelfs, jawel Aarschot. Op Circle of Strings komen ze als trio het feest in gang trekken.

 


Trailer

trailer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.