Poëzietour

Het Gasthuis

Op locatie

Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? De Poëzietour toont je de stad zoals je die nooit eerder zag. De poëzietour is een parcours doorheen de Aarschotse binnenstad met tien charmante haltes.

Bij elke halte hoort een passend gedicht. De gedichten zijn niet aangebracht in het straatbeeld, maar staan op de Erfgoedapp. Deze app is kosteloos te downoaden via Google Playstore (Android) of App-Store (Apple-iOS). In de app vind je een map met daarop de verschillende haltes. Wanneer je je binnen een straal van 50 meter van de halte bevindt, kan je het gedicht beluisteren. Je kan dus op eigen houtje het parcours afleggen.  

De haltes zijn zorgvuldig gekozen en spreken tot de verbeelding: Orleanustoren, het Pieter  Verhaegenplein, het beeldje "De man en zijn schaduw",  het Begijnhof, …(we gaan ze nog niet allemaal prijs geven).

Bij elke halte kan je het gedicht beluisteren via een audiofragment op je smartphone of tablet. Daarnaast krijg je beknopte historische info over de locatie, een foto van de dichter en de tekst van het gedicht.  We maakten een selectie van lokale dichters (Sarah Michaux, #Henri A, Inge Beyens en Helene Claes) en internationale dichters. Elke gedicht wordt voorgelezen door een stemmige Aarschotse stem

Laat je verrassen door de schoonheid van woord en beeld!

U neemt best oortjes mee om de audiofragmenten optimaal te kunnen beluisteren!


Download hier de gratis Erfgoedapp

Met dank aan Sarah Michaux voor de samenstelling van de gedichten.

Met dank aan onze stemmige stemmen: Bart Aertgeerts, Josee Lehon, Axel Andries, Maarten Gheysen, Sarah Michaux, Nele Vermeulen, Bart De Roeck, Raf Hermans, Tine Van der auwera en Elien Van Aerschot

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.