Arne Sierens

Mouchette

Theaterzaal Tickets
Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 20 - Vriendenprijs 20/21: € 16

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar zieke moeder. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

Geen onschuldig stuk, maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. Mouchette veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. De tekst werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens 3de laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs.

Sinds die oerversie van Mouchette heeft Sierens zich 30 jaar verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Sierens grijpt een scharniermoment in zijn loopbaan aan om Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies 30 jaar later beleeft Mouchette een volledige remake met verregaande ingrepen. Sierens werkt hiervoor samen met zijn gelieve actrice Anemone Valcke en Wouter Bruneel en voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard. Mouchette wordt gebracht in een nieuw decor van Guido Vrolix.


Tekst Arne Sierens Met Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter & Jean-Yves Evrard Muziek Myrddin De Cauter & Jean-Yves Evrard Decor Guido Vrolix Regie Arne Sierens Productie Arne Sierens i.s.m. Viva la VidaSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.