Jokke Schreurs Septet

Wannes in jazz

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 20/21: € 12

Vijf jaar geleden begon Jokke Schreurs te experimenteren met solo-bewerkingen voor gitaar van muziek van Wannes Van de Velde. Zijn idee was van in het begin de sterkste klanken van die muziek in de verf te zetten door ze een eigen leven te laten leiden, in plaats van ze na te spelen in traditionele “hommage”.

Gaandeweg schreef Henk De Laet zich in, verleid door de mogelijkheden van die muziek die hij als Nederlander niet kende, en werkten ze samen een breder repertoire uit. Sam Vloemans en Luc Vanden Bosch waren ook onmiddellijk enthousiast over het idee en droegen bij tot een veel bredere en eigenzinnige kijk op het repertoire van Wannes.

In 2017 hebben ze een eerste CD uitgebracht in het project Wannes in jazz: Aquarel. Het quartet is geslaagd in zijn bedoeling om Wannes’ werk toegankelijk te maken voor een ruimer publiek, niet alleen voor Wannes-fans, die vaak verrast de muziek (her)ontdekken. Het is gaandeweg uitgebreid tot brede jazzliefhebbers en muziekliefhebbers tout court.

Nu is er dus een tweede CD opgenomen door een septet. Bedoeling is met deze bewerkingen de muziek ook door andere mensen te laten spelen en ze meer mainstream te maken- vandaar de naam standards.


Gitaar Jokke Schreurs Contrabas en scat Henk De Laet Trompet, fluegelhorn, percussie Sam Vloemans Saxofgoon, dwarsfluit Frank Vaganée Trombone Nabou Claerhout Contrabas Luc Vanden Bosch Piano Alano Gruarin


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.