Gwen Cresens Quartet

Eclectica

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 20/21: € 12

Onze auto Duits, de TV Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en de groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één. Eclectica.

Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie. Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier. Gwen Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie. Hij gaat in dialoog met drie jazz-musici: pianist Bart Van Caenegem (De Frivole Framboos, Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel (Jack Van Poll Trio, Marjan Van Rompay Group) en drummer Matthias De Waele (Stéphane Mercier, De Looze/ Machtel/De Waele Trio). Samen brengen ze Cresens’ composities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen. Het woord ‘genre’ wordt overbodig.

Gwen Cresens stond aan de zijde van Arno, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Les Ballets C de la B, Brussels Jazz Orchestra, Luciano Pavarotti ...

Het Gwen Cresens Quartet beleefde zijn vuurdoop voor 10.000 toeschouwers tijdens Het Festival van Vlaanderen en speelde voor een uitverkochte zaal tijdens Klara in de Singel, een tot de nok gevulde Bijloke tijdens Coté Jardin. De CD Eclectica verscheen op Warner Classics en werd gepresenteerd in de Roma.


De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.