Theater Stap

Het kraakpand

CC Het Gasthuis
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 20/21: € 10

Voor hun vijftigste jubileumproductie haalt Theater Stap alles uit de kast! Tijdens één avond maak je kennis met het avontuurlijke kunstparcours van het gezelschap in al zijn facetten.
Bij een jubileumvoorstelling zoekt een gezelschap vaak een stuk uit dat hen typeert, een voorstelling die echt laat zien waar het gezelschap mee bezig is, waar het voor staat. Ook Theater Stap keek terug naar de voorbije 49 voorstellingen en naar het parcours dat de voorbije 35 jaar werd afgelegd. Om dan te beseffen: er is juist niets typisch.
Repertoiretheater, experimentele dans, voorstelling met bekende gezelschappen, kleine stukjes voor beperkt publiek, kortfilm, televisie, eigen creaties, gastregisseurs. Het was er allemaal. Stap zag wel enkele constanten: de authenticiteit van de spelers, passie en vakmanschap  staan steeds voorop.
Voor deze 50e voorstelling gaat Stap geen avontuur uit de weg; het gezelschap kraakt het cc en vult de avond met een mix van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en alles daarbuiten. Theater Stap creëert een plek waar je kan genieten van verschillende korte stukjes, gemaakt en gebracht door mensen met een mentale beperking. Een plek die weggaat van het gegeven ‘kijken en bekeken worden’ en artiesten met een mentale beperking net zo dícht mogelijk bij het publiek brengt.
Aan de bar is er tijd voor een babbel, is er ruimte voor een Schotse dans in het Japans en prettig gestoorde flash mobs. Vanuit dit meetingpoint stippel je, op je eigen tempo, een parcours uit. Sfeer en gezelligheid vormen de rode draad van deze feestelijke avond.

 


Mogelijke acts
Downside Up een kortfilm van Peter Ghesquière. De terugkeer van Sooi Dingemans, een kortfilm van Marc Bryssinck. Blade Racer, een danssolo door Peter Janssens; concept en Regie Koen De Preter. Het spektakel van de helen en de halven van Bart Van Gyseghem en 9 acteurs van Theater Stap. Tentoonstelling beeldende creaties van de Stappers. Theater Stap Strijkkwartet brengt Street Hassle van Lou Reed, een performance van Eric Verboven. Foto Bart Van Gyseghem

 


Trailer


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.