CC Het Gasthuis, Stad Aarschot & Cantate

Aarschot Volkoren

Stadscentrum

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren. Het werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate. Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het Aarschotse stadscentrum treden koren één of twee keer een klein half uurtje op. Dat gebeurt a capella of met muzikale begeleiding.
Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2019) zongen 80 koren- samen meer dan 2.000 zangers - uit gans België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Het gaat om gezelschappen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zang genres vertegenwoordigen : klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek, ... . De koren betalen geen deelnamerecht en ontvangen ook geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt enkel een bescheiden waarborg gevraagd, die in de weken na de effectieve deelname wordt terugbetaald. De kosten van de auteursrechten worden door de organisatoren gedragen.
De toegang tot Aarschot Volkoren is gratis. Men kan ook gratis gebruik maken van het Volkorentreintje, dat alle podia aandoet. Die podia bevinden zich in open lucht (bv Grote Markt, Stadspark, Gasthuistuin) en in diverse gebouwen(bv cultureel centrum, kerken, scholen, woonzorgcentrum).De concerten beginnen omstreeks 13u en duren tot 17.30u. De namiddag wordt afgesloten met een samenzang in open lucht of in de OLV-kerk.


Foto Clickshot Aarschot

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.