Sander Geerts & Yasuko Takahashi

Duo Agineko - klassiek concert

Christus Koningkerk
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 20/21: € 12

Duo Agineko is een internationaal gekend altviool-piano duo, dat opgericht is in 2011 door de Belgische altviolist Sander Geerts (1ste solist van Antwerp Symphony Orchestra) en de Japanse pianiste Yasuko Takahashi (lid van de Deense soloists association ‘Solistforeningen’).

 Na hun officieel debuut als duo wonnen zij onmiddellijk enkele internationale kamermuziekprijzen:

 *‘Grand Prix’ op de ‘International competition of young performers’ in Madeira, Portugal in maart 2011.

 *Finalisten op de ‘18th International J. Brahms Competition’ in Pörtschach, Oostenrijk in september 2011.

* ‘1st Absolute Prize’ en de Speciale Prijs ‘Chamber Music’ op de 22nd Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta, Italië in april 2012.

*Speciale kamermuziek prijs op de ‘19th International J. Brahms Competition’ in Pörtschach, Oostenrijk in September 2012.

De warme en sensuele altvioolklank van Sander en het kleurrijke en ondersteunende pianospel van Yasuko maken deze samenwerking uniek. De sfeer die zij samen weten te creëren raakt de harten van hun publiek.

Hun eerste cd ‘Along my Tale’ brachten ze in 2012 uit. In januari 2016 volgde een tweede cd ‘A tribute to Ysaÿe’. Tegelijk verscheen ook een remastered versie van hun debuut-cd met als nieuwe titel ‘Sonatas’. Beide cd’s zijn uitgebracht door Etcetera Records.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.