Tg STAN & de Roovers

Infidèles

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 21/22: € 3.2 - Promo: € 12

Na Scènes de la vie conjugale en Après la répétition in 2013, keert STAN terug naar het oeuvre van Ingmar Bergman. De behoefte om dieper in het werk van Bergman te graven wordt gedeeld door Robby Cleiren, die al eerder deel uit maakte van STAN-producties zoals Bedrog, Zomergasten, The Monkey Trial en De Kersentuin. Zijn gezelschap, de Roovers, coproduceert deze nieuwe voorstelling. Voor het eerst wordt samengewerkt met Ruth Becquart, de laatste jaren vooral bekend door haar televisiewerk.

Infidèles baseert zich op het gelijknamige scenario uit 1996 en op 'Laterna Magica', zijn autobiografie, verschenen in 1987. De voorstelling wil hulde brengen aan Ingmar Bergman als schrijver. In ‘Infidèles’ gaat Bergman ook zelf in dialoog met zijn personages en wordt de ik-figuur van de schrijver in de voorstelling verwerkt. Deze zoektocht naar de autobiografische dimensie van zijn werk vervalt niet in voyeurisme, biecht of psychologisering, maar toont aan hoe subtiel en meedogenloos Bergman menselijke verhoudingen blootlegde, waarbij hij zichzelf niet buiten schot hield.

Door een onbevangen theatrale lectuur zullen de scherpzinnigheid en de menselijkheid, de vitaliteit en de humor van Bergmans oeuvre tot uiting komen. Het wordt een ongekunsteld eerbetoon, een liefdesverklaring, een gebaar van respect zonder in idolatrie te vervallen.


Tekst Ingmar Bergman Vertaling Vincent Fournier Van en met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen Kostuums An D'Huys Lichtontwerp Stef Stessel Productie STAN en de Roovers Coproductie Festival D’Automne (Paris), Théâtre de la Bastille (Paris), Théâtre Garonne (Toulouse)
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.