LAZARUS en Robbin Rooze

Iemand moet het doen

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 21/22: € 3.2

Op 23 september 1971 laat
Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de
pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden 3 jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS twee van hen mee de scène op.


Van/met Iliass Bellaajal, Koen De Graeve, Aminata Demba, Wouter Hendrickx, Günther Lesage, Ismaïl L’hamiti, Robbin Rooze, Maaike Somers & Ryszard Turbiasz Kostuum Karen De Wolf Productie ARSENAAL/LAZARUS Coproductie Perpodium Steun taxshelter Belgische Overheid


Trailer - Iemand moet het doen


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.