Laika en hetpaleis

Vuur/toren

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 21/22: € 2.8

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Ze zorgen omdat het hun lot is of uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de oceaan met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken. Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het vaak geromantiseerde beroep van vuurtorenwachter: moedige mannen (of vrouwen) die bereid zijn eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.

Vuur/toren wordt net als Über-ich en De Passant een visuele, dynamische en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren. De zee. 


Concept en regie Michai Geyzen Spel Ephraïm Cielen, Young-won Song, Boris Van Severen & Robbert Vervloet Muziek Ephraïm Cielen Choreografie Young-won Song Scenografie Peter De Bie Dramaturgie Mieke Versyp

+ 6 jaar


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.