Filofeestweek: Sartre

Sartre & De Beauvoir

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 18 - Kansentarief 21/22: € 3.6

“Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.” — Simone de Beauvoir

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Focketyn & Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we 'gedoemd tot vrijheid'? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In Sartre & De Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie.


Concept, tekst & regie Stefaan van Brabandt Spel Sien Eggers & Frank Focketyn Dramaturgie Wannes Gyselinck Productie & foto De Verwondering Co-productie Het Zuidelijk Toneel en Arenbergschouwburg


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.