Maaike Neuville & Roy Aernouts

Op een bankje, op een dag

Theaterzaal
uitverkocht
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 20 - Kansentarief 21/22: € 4

Een vrouw en een man ontmoeten elkaar op een bankje. Ze hebben 20 jaar geleden, als bloedbroeders, afgesproken om elkaar hier terug te zien. Ondertussen zijn hun levens voorbijgevlogen. Wat delen ze nog steeds?

Slagen ze erin om de vergankelijkheid van het leven te vieren? Om elkaar niet los te laten maar ook niet vast te houden? Hun weerzien confronteert hen met hun twijfels, frustraties en verlangens-ondanks-alles.

Op een bankje, op een dag is een tekst voor twee spelers, geschreven door Maaike Neuville voor Maaike Neuville en Roy Aernouts. Zij zijn geen vreemden voor elkaar en speelden reeds samen in Maaike Neuville’s theaterstuk Twee mensen praten...misschien (2010). Tien jaar later wagen ze zich aan het tweede deel van deze trilogie over de liefde. Deze keer proberen de protagonisten op slinkse wijze hun respectievelijke bindings- en verlatingsangst te omzeilen door af te spreken om elkaar twintig jaar niet te zien.

De voorstelling onderzoekt op licht-absurdistische wijze of het mogelijk is voor de mens om waarlijk vrij te zijn en toch in relatie te treden met een ander. Elke avond, op het idyllische achterplein van de schouwburg, laten Maaike en Roy zich door andere muzikanten omringen. Zij zorgen voor een muzikale rode draad die elke voorstelling opnieuw met een onvoorziene soundtrack verrijkt.


Van, met: Maaike Neuville & Roy Aernouts Tekst Maaike Neuville Muziek Roy Aernouts Muzikanten Jason Dousselaere, Jonas De Meester, Gregory Frateur Lichtontwerp Bas Devos Productie KVS


Trailer - op een bankje, op een dag


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.