Parkgasten

Roland Van Campenhout

Stadspark Aarschot Tickets
BASISPRIJS: € 10

‘Folksongs from a Non-Existing Land’ zuigt je, van bij de allereerste noot, mee in de duistere en magische wereld van diens maker : Roland Van Campenhout. De Belgische meester-gitarist en zanger begeleidt ons door een mysterieus, muzikaal landschap. Je voelt de verwantschap met Ry Cooder’s legendarische soundtrack uit ‘Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John.

Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras; de ‘Sound Magician’. Zelf definieert hij zijn laatste werk als ‘Mantra Blues’. Dit uitzonderlijk werk werd opgenomen in het Belgische Gent om dan gemixt te worden in Tokio, door de Australische Joe Talia, die de plaat een oosterse toets geeft.

Bij het maken van ‘Folksongs from a Non-Existing Land’ keerde Roland terug naar het oerlandschap in zichzelf. De trip door een onbestaande wildernis, een imaginaire wereld, geeft een enorme voldoening, een shot aan eindeloze creativiteit. “De titel bevat veel humor ,” lacht Roland, “aan de andere kant beschrijft het mijn muzikale evolutie. Klanken uit de folkmuziek, Bob Dylan, Woodie Guthrie of Joni Mitchell. Na decennia verkennen, de wereld rond, is het geen wonder dat mijn muziek continu verandert; je leert veel mensen kennen, vriendschappen worden gesmeed en daar durft al eens een jamsessie uit voortkomen. Mocht ik heel mijn leven hebben vastgehouden aan één sound zou dat een creatieve dooddoener zijn.”

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.