Circumstances/Piet Van Dycke

Exit

Theaterzaal
uitverkocht
BASISPRIJS: € 14 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 22/23: € 2.8 - Promo: € 0

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.

★★★★ - FILIP TIELENS, DE STANDAARD

“Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose (…) de performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend (…) dé sensatie van het weekend.

 


Concept en choreografie Piet Van Dycke 
Performers Christopher McAuley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner & Will Blenkin 
Muziek Bastiaan van Vuuren
Productie Circumstances
Coproductie Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro & Cirklabo
Dramaturgie Marie Peeters 
Installatie Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld 
Scenografische ondersteuning Menno Boerdam
Foto Will Blenkin 
Met steun van PLAN, Stad Leuven & Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg & de Provincie Zeeland)

 

+8

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.