Els Beerten

Creatief schrijven

BASISPRIJS: € 190

Voor alle duidelijkheid: we gaan geen hele verhalen schrijven, geen romans of gedichten. Wel zal je de kans krijgen om kennis te maken met talloze aspecten van het schrijven. En die kennismaking zal gebeuren via een parcours van vele kleine en iets minder kleine schrijfoefeningen. Dat parcours speelt zich af op terreinen die schrijvers een leven lang blijven uitdagen: personages, ontwikkeling en uitwerking van spanning, flashbacks, ruimtebeschrijvingen, perspectieven, ruimte en tijd, de diversiteit van stijlen, zintuiglijk schrijven. 

Je krijgt elke keer de kans om – in alle vrijheid en in de beslotenheid van gelijkgezinden - je teksten open te stellen voor feedback, je zult eveneens uitgenodigd worden om feedback te geven op de teksten van de anderen. Naar hartenlust zal je kunnen experimenteren. En hopelijk ervaar je dat je niet half schrijver kunt zijn. En dat is goed. Want enkel dan zal je erachter komen. Of schrijven je manier is om in de wereld te staan. En als dat niet zo is, dan is er geen schip vergaan, geen oceaan leeggelopen. Er zijn vele manieren om in de wereld te staan, schrijven is er gelukkig maar één van. Maar stel. Dat het toch de jouwe is. 

 

Els Beerten is schrijfster en lerares. Veel van haar boeken werden bekroond en in verscheidene talen vertaald. 'De rest van ons leven' is haar meest recente roman (Querido, 2022)


WOE 05 OKT, 12 OKT, 19 OKT, 26 OKT, 09 NOV, 16 NOV

19U30-22U

MAX 10 PERS


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.