Yvo Brasseur

Cursus Linux

CC Het Gasthuis Tickets
Gratis: € 0

Maak kennis met Linux, een opensource besturingssysteem voor computers. Het systeem is gebaseerd op een filosofie die zegt dat software en ideeën vrij gedeeld moeten kunnen worden.

Er wordt steeds afgewisseld tussen theorie en praktijk, mee bepaald door de vragen van de deelnemers. Er is geen strikte agenda maar de volgende punten worden behandeld: Wat zijn Vrije Software en GNU/Linux? Wat is een GNU/Linux distributie? Hoe kies en installeer ik een GNU/Linux bestuurssysteem? Hoe pas ik mijn systeem aan aan mijn eigen voorkeuren? Hoe activeer ik WIFI en printers? Hoe ga ik om met ‘gesloten’ hardware? Hoe installeer ik extra pakketten/applicaties? Hoe werk ik veilig van op afstand op een andere PC? Welke alternatieven zijn er voor ‘niet-vrije’ programma’s zoals Word, Excel, Powerpoint, Zoom, Google Search, enz..? Hoe werk ik met ‘niet-vrije’ formaten zoals .doc, .ppt, .xls …? Hoe werk ik met de commandolijn?


Er is geen voorkennis vereist.       

Mee te brengen: papier en pen, een computer met 64 bit, 2 GB geheugen en 5 tot 10 GB. Een USB stick van 4 GB is aangeraden.

DO 06, 13, 20, 27 OKT & 10 NOV

20U-22U


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.