Pillendoosjes - Eddy Serneels

Kast van de Kleine Verzamelaar

CC Het Gasthuis

De opening van de gerestaureerde Gasthuisapotheek op 4 september leek ons een mooie aanzet om te starten met de collectie pillendoosjes van Eddy Serneels… Hierna zijn verhaal.

“Het is interessant om te zien hoe mensen hun dagelijks pilletje nemen - al dan niet uit een doosje - bij verschillende gelegenheden (op het werk, op reis, op een daguitstap, bij een etentje, in een rustoord en ook thuis). Dit bracht mij op het idee om te beginnen met het verzamelen van pillendoosjes.

Naargelang de verzameling groeit, word ik nog steeds verrast door de vele soorten (porseleinen, metalen, kunststof en kartonnen doosjes) en de verschillende vormen die er bestaan. De meeste doosjes vind ik op rommelmarkten en in tweedehandswinkels (kringloop). Ook vrienden zorgen voor de uitbreiding van mijn verzameling.

Met de collectie in “De Kast van De Kleine Verzamelaar”, wil ik de bezoekers tot 6 oktober a.s. mee laten genieten van de "pracht en praal" van een pillendoosje. Ik wens iedereen veel kijkgenot… en blijf vooral gezond!”


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.