Brussels Jazz Orchestra & Philippe Thuriot

Looking Within

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 20 - Kansentarief 23/24: € 4

Samen met accordeonist Philippe Thuriot creëert het Brussels Jazz Orchestra  een repertoire dat het publiek uitnodigt voor een contemplatieve ervaring. De fluisterstille maar krachtige composities van Bert Joris maken het geheel compleet.

Accordeonist Philippe Thuriot is al 30 jaar te zien op internationale podia. Tijdens zijn veelzijdige carrière proefde hij zowel van dansvoorstellingen (o.a. met Alain Platel), klassieke muziek (o.a. improvisaties op muziek van J.S. Bach) en samenwerkingen met grote bands en ensembles (o.a. WDR Bigband, Symfonieorkest Vlaanderen) als projecten met klinkende namen uit de internationale jazzscene (o.a. Maria Schneider, Ellery Eskelin).

Jazztrompettist Bert Joris (°1957) bouwde een stevige reputatie op als improvisator, componist, arrangeur en docent. Zijn werk wordt gespeeld door orkesten over de hele wereld. Joris werd meermaals bekroond. In de loop der jaren toerden hij en BJO samen van Zweden tot de USA.

Brussels Jazz Orchestra (BJO) is het enige professionele groot jazzorkest van België. Hun muziek heeft internationale erkenning gekregen en hun opnames zijn bekroond met prijzen. In 2012 deelde het orkest in de Oscar-triomf van de film The Artist. BJO heeft ook Grammy-nominaties ontvangen voor hun album Wild Beauty met Joe Lovano en won een Edison Jazz/World Award voor hun album BREL met David Linx. Onder artistieke leiding van Frank Vaganée viert BJO in 2023 hun 30-jarig bestaan met een concertreeks met Aka Moon (februari 2023) en een verjaardagstour met verschillende muzikale gasten (oktober 2023).


Philippe Thuriot (accordion)
Brussels JazzOrchestra
Saxophones
Frank Vaganée
Dieter Limbourg
Kurt Van Herck
Bart Defoort
Joppe Bestevaar
Trombones
Marc Godfroid
Lode Mertens
Frederik Heirman
Laurent Hendrick
Trumpets
Serge Plume
Nico Schepers
Pierre Drevet
Jeroen Van Malderen
Double bass
Bart De Nolf


Trailer


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.