Winter van Aarschot

Van 16 december tot en met 31 december kan je de wintersfeer opsnuiven in ons stadscentrum. Het Stadspark wordt omgebouwd tot een magisch winterdorp, op de Grote Markt wacht een grote verrassing en ook de kerstman staat weer paraat.

HoHoHo! Overal in Aarschot zal je van de kerstsfeer en gezelligheid kunnen genieten.

Bekijk hier het volledige programma

Gezelligheid op de Grote Markt en in het Stadspark

Vanaf vrijdag 16 tot en met zaterdag 31 december baden de Grote Markt en het Stadspark in de magische wintersfeer. Op de Grote Markt zorgen een indrukwekkende kerstboom, een decoratief wandelparcours voor de allerkleinsten en de authentieke zweefmolen 'De Arrenslee' voor een prachtig decor. 

In het Stadspark waan je je in een winterdorp met gezellige hutten waar je terechtkan voor een hapje en een drankje. Je vindt er ook een kerststal met echte dieren en het Winterpaleis waar regelmatig een optreden, voorstelling of workshop plaatsvindt. De sleeheuvel 'Frozen Slide', het treintje 'De Malle Stomer' en de Winterreismolen maken het plaatje compleet.

Huis van de Kerstman 

Tijdens zijn bezoek verblijft de Kerstman in de Theo De Beckerstraat. Je kan het Huis van de Kerstman bezichtigen van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari. Wil je de Kerstman ontmoeten, hem een tekening geven of met hem op de foto gaan? Kom dan langs op één van de volgende momenten: 

Zaterdag 10/12 en zondag 11/12 van 16.30 tot 19 uur 
Woensdag 14/12 van 14 tot 18 uur 
Zaterdag 17/12 van 11 tot 18 uur 
Zondag 18/12 van 10 tot 14 uur en van 17.30 tot 20 uur 
Vrijdag 23/12 van 16 tot 18 uur - Stadspark 
Maandag 26/12 van 11 tot 18 uur 

Winterzoektocht 

De zoektochten zijn ondertussen al een vaste waarde. Ook dit jaar worden er opnieuw twee zoektochten gedaan.

Er is een zoektocht voor kinderen en volwassenen. Beiden zoektochten lopen van 9 december 2022 t.e.m. 8 januari 2023.

Bij de kinderzoektocht maak je een winterse wandeling doorheen het centrum van Aarschot. Onderweg kan je de heerlijke winterse sfeer opsnuiven en genieten van een wondermooi winterdecor.

Bij het ophalen van de zoektocht krijg je een bon waarmee je tussen 16 december en 31 december een ritje kan maken op de Arenslee of de Winterreismolen. Als je je zoektocht binnenbrengt krijg je een leuk kerstcadeautje!

Info en af te halen:
Toerisme – museum Aarschot
Elisabethlaan 103, 3200 Aarschot

Kersthut in Rillaar 

In de verwarmde 'Hüriss Alm' aan 'Het Schors' (Diestsesteenweg 318) kan je op zaterdag 10 december vanaf 12 uur genieten van raclette en Oostenrijkse drankjes. Tussen 13 en 15 uur kan je er ook starten voor een MTB-tocht van 35 km. De 'Hüriss Alm' is ook open op zaterdag 17 december van 17 tot 24 uur en op zondag 18 december van 10 tot 19 uur. 

Kerstmarkt in Gijmel 

Op zaterdag 17 december slaan enkele verenigingen de handen in elkaar om er een reuzegezellige kerstmarkt van te maken. Onder de kerktoren van de Gijmel geniet je van verwarmende drankjes, lekkere hapjes en kerstkraampjes met handwerk en kerstartikelen. 

Wandeling met uniek middeleeuws vuurspektakel 

In het stadscentrum kan je op zaterdag 17 december gratis een spectaculaire vuurshow bijwonen. Kom om 19 uur, 20 uur of 21 uur naar de hut langs de sleeheuvel in het Stadspark. Van daaruit wandelen we naar een mooie historische locatie waar je acrobaten kan aanschouwen die reusachtige vlammen trotseren en al dansend op de vuurlijn balanceren. In de namiddag is er in het Stadspark ook al middeleeuwse kinderanimatie. 

Brico Tractor Lichtstoet 

De Brico Tractor Lichtstoet op vrijdag 23 december brengt je ook helemaal in de kerstsfeer. De stoet start rond 19 uur aan Oh'Green op de Diestsesteenweg. Vervolgens rijden de magisch verlichte tractors richting Langdorp vooraleer ze het stadscentrum inrijden. Vanaf nu zal de Brico Tractor Lichtstoet namelijk elk jaar langs een andere deelgemeente passeren. Op het einde houden de tractors nog halt op de Bonewijk waar een jury prijzen uitreikt aan de top 5 van knapst verlichte tractors.

Route

Oh'Green (vertrek) Franseliniestraat Bogaardenstraat
Diestsesteenweg Langdorpsesteenweg T. De Beckerstraat
Bekaflaan Pastoor Dergentlaan Grote Markt
Steystraat Elisabethlaan Martelarenstraat
Dennenstraat Schaluin Leuvensestraat
Cranenkapelstraat Gasthuisstraat Bonewijk (aankomst)

Dierendag 

Op dinsdag 27 december van 13 tot 17 uur staat Winter van Aarschot in het teken van de dieren. Ontmoet onze schapen, alpaca's en ezeltjes. Kinderen kunnen ook eens een ponyritje of een tochtje met een huifkar maken. 

Kinderwinterwonderland 

Jeugdcentrum De Klinker zorgt op woensdag 28 december voor een gezellig winterfestival op maat van kinderen. Van 13 tot 16 uur kunnen ze in het Stadspark terecht voor wintergrime en glittertattoo's, een chocolade- of knutselworkshop, een klimmuur en winterspringkastelen. Om 16 uur, 16.45 uur en 17.30 uur sluiten we Kinderwinterwonderland af met voorstellingen van het interactieve vuurspektakel 'Dwaallicht'. 

Nieuwjaarszingen 

Het nieuwjaarszingen vindt plaats op zaterdag 31 december. In de voormiddag trekken de kleine zangertjes van deur tot deur in de deelgemeenten en vanaf 13 uur zijn ze welkom in het stadscentrum. 

Oud oep Nief-party in het Stadspark 

Op zaterdag 31 december tellen we samen af naar 2023. Vanaf 21 uur zorgen dj's in het Stadspark voor een sfeervol jaareinde. Onder meer Dj Lobel is van de partij. 

Seniorendag 

Op dinsdag 3 januari voorzien we een gratis activiteit voor senioren. Om 13.30 uur kunnen ze in de Onze-Lieve-Vrouwekerk terecht voor een swingend optreden van Vicky and the G-G's. 

Nieuwjaarsdrink 

Op zondag 8 januari verwelkomen we alle inwoners van Aarschot en de deelgemeenten voor een feestelijke Nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. Tussen 11 en 12.30 uur trakteren we jullie op een drankje, een hapje en een streepje muziek. Kom je mee klinken op het nieuwe jaar?


Programma

Geen resultaten gevonden

Locatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.