bezoekerscentrum

't Bruine café
Het bezoekerscentrum 't Bruine Café en de stadsbrouwerij kunnen zowel met als zonder gids bezocht worden.

Workshop bier brouwen
Wil je in groep kennis maken met de basisbeginselen van een eeuwenoude ambacht? Onze brouwers staan met hun ketels klaar om jullie te verwelkomen voor een workshop bier brouwen in de stadsbrouwerij. Na het brouwen komt natuurlijk het proeven en dat kan in 't Bruine Café. De brouwers delen hun vakkennis over de smaak, kleur en geur van verschillende streekbieren.

Brouwerijbezoek met degustatie
Een twee jaar durende zoektocht ging er aan vooraf maar vanaf nu kan het verdwenen streekproduct Aarschotse Bruine opnieuw geproefd worden. Kom binnen in 't Bruine Café en ontdek de geschiedenis van de Aarschotse brouwerijen. Samen met een biergids breng je ook een bezoekje aan de nieuwe stadsbrouwerij, waar het brouwproces uit de doeken gedaan wordt.

De smaak van vroeger en nu
Bier kent veel varianten en evenveel meningen hierover. Gedurende vele eeuwen evolueerden de smaakvoorkeuren. Een belangrijke verandering is de verzoeting van ons smaakpatroon. Proef 4 streekbieren die deze evolutie weerspiegelen en verras je smaakpapillen.

Ontdek de smaken van het Hageland
Na jaren van verval is de eeuwenoude ambacht van het bier brouwen aan een opmars bezig in het Hageland. Tientallen kleine brouwerijen zagen de afgelopen jaren het levenslicht. Hiervan werden sommigen al grote professionele brouwerijen. Sommige brouwers gaan voor een authentieke smaak, anderen voor een bier met een moderne toets. Samen met onze biergidsen leer je de verschillende smaken onderscheiden in 't Bruine Café.

Voor meer info of reservaties, neem contact op met Toerisme Aarschot (aarschotsebruine@aarschot.be of 016 56 97 05).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.