Bib Aarschot schakelt over op eengemaakt bibliotheek systeem (EBS)

Vanaf 19 februari 2022 gaat de Stedelijke Bibliotheek van Aarschot van start met het nieuwe eengemaakte bibliotheeksysteem (EBS) van de Vlaamse Gemeenschap. Met dit systeem wil Vlaanderen bibliotheken op haar grondgebied nauwer laten samenwerken en het bibliotheekbezoek van haar inwoners klantvriendelijker en efficienter maken.

Om de overgang naar Wise, zoals dit eengemaakte bibliotheeksysteem heet, zo vlot mogelijk te laten verlopen, zal de bib van Aarschot van maandag 14 februari t.e.m. vrijdag 18 februari 2022 de deuren sluiten. Tijdens de sluitingsperiode worden alle gegevens overgezet uit de oude databank naar de nieuwe. Het hele systeem wordt tot in de puntjes getest, ook de zelfuitleenbalies. Tijdens deze sluitingsweek kan je geen materialen verlengen, uitlenen, innemen of reserveren. We voorzien een extra uitleentermijn zodat je tijdens de sluitingsweek niets hoeft terug te brengen. Het personeel krijgt een uitgebreide opleiding om te leren werken met de nieuwe software.

 Op 19 februari opent de bibliotheek opnieuw haar deuren en zal het systeem in werking treden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen voor de bib-bezoekers?  Uw lidkaart is niet alleen geldig in Aarschot maar in alle bibliotheken die het systeem gebruiken. Ook opzoekwerk in de catalogus en boeken reserveren zal vlotter en efficiënter worden.


Reacties

Reageer
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.