Week v/d Belgische muziek

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – zetten we muziek van eigen bodem in de spotlights. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Ontdek hier alle initiatieven!

Jente Pironet Jools Holland achterna

Met de flamboyante gastheer Jente Pironet van Portland brengen we een mix van gevestigde waarden en nieuwe artiesten uit Aarschot in the spotlight: Stijn Kolacny , Andries Winderinckx en Steve Kashala. Zij vertellen over hun projecten en ervaringen ten tijde van corona en brengen elk live een nummer. In de week van 8 februari te bekijken op ons youtube kanaal, website en op onze facebookpagina.

Jente goes Jools

Spotify Playlist

Wat zijn de ultieme Belgische muzieknummers van onze trouwe bezoekers?  Wij stelden een Spotify playlist samen op basis van jullie keuzes.

De ultieme Belgische Spotifyplaylist van CC het Gasthuis

Speel zelf jouw favoriete Belgische nummer

Op 14 februari  om 17u doet Vi.be, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel, een oproep om een ode te brengen aan de Belgische muziek. “Of je nu zingt of rapt, gitaar, trompet of piano speelt, je een lovely dovey dj-set draait of een remix brengt: het maakt niet uit’.
Wij engageerden reeds enkele Aarschotse muzikanten om hun favoriete Belgische nummer in hun deuropening te spelen en hiervan een filmpje te maken. Ben jij ook muzikaal aangelegd? Maak een gelijkaardig filmpje en post dit op sociale media met vermelding van #weekvandebelgischemuziek en #cchetgasthuis

Ingrid Weetjens covert Douglas Firs

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.