QUILT ART: Narratives and Layering

Kloostergangen
gratis: € 0

De eerste groep in zijn soort in Europa, Quilt Art, werd in 1985 in Engeland opgericht om quilten te ontwikkelen als artistiek medium en de erkenning ervan als kunstvorm te promoten. De 16 leden uit Engeland, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Schotland en Hongarije zijn vooraanstaande beoefenaars, die nationaal en internationaal exposeren. Hun werk is verworven door instellingen zoals het V&A Museum in Londen, het Museum of Arts & Design in New York en talrijke openbare en particuliere verzamelaars.

De meeste kunstenaars baseren hun werk op de quilt als cultureel artefact, met zijn unieke esthetische kwaliteiten en bijzondere geschiedenis, maar de interpretatie is uniek voor elke kunstenaar. Sommigen experimenteren met schilderen en printen, ongebruikelijke materialen of driedimensionale. Sommigen werken op het snijvlak van technologie, met behulp van digitale borduur- of fotografietechnieken. Ze worden allemaal verenigd door hun passie voor stof, steek, kleur en textuur en voor de grenzeloze creatieve en expressieve mogelijkheden van het textieloppervlak.

De tentoonstelling Narratives and Layering presenteert nieuw werk ter ere van het 40-jarig jubileum van de groep. Het werk is zeer gevarieerd en voldoet niet per se aan de traditionele definitie van quilten. De tentoonstelling wordt vergezeld door een catalogus waarin de kunstwerken worden gepresenteerd en die inzicht biedt in het werkproces van elke kunstenaar.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.