Aarschot Volkoren

Welkom op de 6de editie van Aarschot Volkoren op zaterdag 7 mei.

Tweejaarlijks koortreffen
20 podia - 84 koren - 157 concerten

Stap in het Volkorentrammetje en verken het volledige parcours langs de 20 podia.

Gratis festival

Ontdek het programma, locaties en veel meer op deze pagina.
https://www.hetgasthuis.be/files/online-versie-folder.pdfPraktische info

Bereikbaarheid
- De stad is vlot bereikbaar met bus en trein (op zaterdag 2 treinen per uur uit/naar Antwerpen, Hasselt en Leuven). Wie met het openbaar vervoer komt, heeft in onze stad geen parkeerproblemen! 
- Met de fiets. 
 Met de auto : grote parkeerterreinen aan de rand van het stadscentrum (parking Demervallei, parking August Reyerslaan, stationsparkings : hier kun je op zaterdag gratis en voor onbeperkte duur je auto stallen).
OPGELET : in het hart van het stadscentrum moet je betalen om te parkeren en de rest van het stadscentrum (en dat is groot !), een deel van de parking Demervallei en het Stationsplein zijn blauwe zone (met een beperking van het parkeren tot max. 2u) !! Gelieve de parkeerregels na te leven want er wordt wel degelijk gecontroleerd (en ook geverbaliseerd)! 

Eten en drinken
- Er is een ruim aanbod bij de lokale horeca (voldoende eet- en drankgelegenheden)
- Foodtrucks zorgen voor lekkers zoals een ijsje, hamburger of een warme wafel. (CC Het Gasthuis, P Raskinkade, Grote Markt)
 

Sanitaire voorzieningen
- Diverse binnenpodia
- Aleydistheater (locatie 4)
- CC Het Gasthuis (locatie: 5, 6, 7 en 8)
- Parkkiosk (locatie 12)
- Sancta Maria (locatie 16 en 17)
- Steviafabriekske (locatie 18)


Wat is "Aarschot Volkoren"

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren. Het werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate. Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het Aarschotse stadscentrum treden koren één of twee keer een klein half uurtje op. Dat gebeurt a capella of met muzikale begeleiding.

Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2019) zongen 80 koren - samen meer dan 2.000 zangers - uit gans België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Het gaat om gezelschappen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zanggenres vertegenwoordigen : klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek, ... . De koren betalen geen deelnamerecht en ontvangen ook geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt enkel een bescheiden waarborg gevraagd, die in de weken na de effectieve deelname wordt terugbetaald. 


"Aarschot Volkoren" - een unieke samenwerking

De organisatie van het festival is in de belangeloze handen van een groepje muziekliefhebbers. Bij de opstelling en het opruimen van de podia en voor de concerten op de podia kunnen zij rekenen op enkele tientallen vrijwilligers. Daarnaast is er belangrijke logistieke en financiële steun van de Stad Aarschot en van de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking. Samen met de deelnemende koren zorgen zij er voor dat het unieke culturele initiatief dat Aarschot Volkoren is telkens een succes wordt. Komt u de volgende keer ook meezingen of meeluisteren? Of springt u mee op de kar van de organisatoren? U bent hoe dan ook welkom!


Aarschot Volkoren zoekt vrijwilligers

Interesse om te helpen als vrijwilliger of heb je een andere vraag?
Neem contact op met Anne Ostyn:
anne_ostyn@hotmail.com
of
de Dienst Cultuur van de stad Aarschot:
kris.vuerinckx@aarschot.be

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.