Podcast: Figuurlijk

In de nieuwe podcastreeks 'Figuurlijk' duiken Xandry en Anke in de wondere wereld van het figurentheater.

 

In de eerste aflevering verdiepen ze zich in poppenspel. Xandry bezoekt het atelier van figurentheater FroeFroe in Antwerpen, waar ze spreekt met bezieler Marc Maillard. In Amsterdam gaat ze langs bij Ulrike Quade, de meest toonaangevende poppentheaterregisseur uit Nederland. Een podcast over dingen die poppen kunnen en mensen niet. Over de ogen van de pop, die misschien wel het belangrijkst zijn. En over het vergeten van de acteur. Veel luisterplezier!

‘Je vergeet al die spelers, dat is ongelooflijk!’

‘Het is een soort magie, een bezieling.’

Aflevering 1 van "figuurlijk' is te beluisteren via de podcastkanalen Soundcloud, Apple Podcasts, Spotify of op de website van De Zendelingen


In de tweede aflevering van de podcastreeks 'Figuurlijk' verdiept Anke zich in de wondere wereld van papier en bezoekt ze de ateliers van theatermakers Annelies Van Hullebusch en Griet Hersens.
Een podcast over knippen, lijmen, scheuren, plakken en weer opbouwen. Over miniatuurwerelden van papier, over licht en schaduw, over verbeelding en fragiliteit. Veel luisterplezier!
'Neem gewoon papier, schaar en een cutter en je kan meteen dingen in elkaar flansen en uittesten' (Griet Herssens)
'Het is toch de max om één A4'tje te pakken, er iets uit te snijden en er een lichtje op te zetten en je hebt meteen een schaduw van meters groot' (Annelies Van Hullebusch)


Aflevering 2 van "figuurlijk" is te beluisteren op de podcastkanalen 
Soundcloud, Apple Podcasts, Spotify of de website van De Zendelingen
 


In de derde aflevering van de podcastreeks 'Figuurlijk' verdiept Xandry zich in de wondere wereld van het objecttheater en bezoekt ze de ateliers van theatermakers Benjamin Verdonck en Charlotte Bouckaert.
Een aflevering over objecten die een verhaal vertellen. Over kijken. En over het verdwijnen van de acteur. Veel luisterplezier!

'In mijn werk staat het kijken centraal. Als je me zou vragen hoe mijn glas er uitziet waar ik dagelijks uit drink, vind ik dat al een heel lastige vraag.’ - Charlotte Bouckaert

‘Dit is mijn taal. Dit is wat ik wil vertellen. Waar ik eigenlijk naar op zoek was, waren… dingen.’ - Benjamin Verdonck

Deze derde aflevering is te beluisteren op Soundcloud, Apple Podcasts
Spotify, op de website van De Zendelingen

In die vierde aflevering verdiept Xandry zich in de opwindende wereld van robots en technologie. Ze bezoekt de werkplekken van theatermakers Ugo Dehaes (kwaad bloed) en Eric Joris (CREW). Een aflevering over robots, doorgebrande motoren, bouwpakketjes en slechte dansers.

Je vindt de aflevering op SoundCloud, Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts, of gewoon hieronder! Veel luisterplezier!

 

'Figuurlijk' is een podcast van De Zendelingen voor de tiende editie van het Boze Wolf Festival, een organisatie van CC Het Gasthuis in Aarschot.

Concept en stemmen Anke van Meer en Xandry van den Besselaar

Montage en interviews Xandry van den Besselaar

Met dank aan Filip Tielens

Stemmen Boze Wolf: Bart Ackx & Maaike Vanderhaegen


Reacties

Reageer
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste om te reageren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.