BLOG

Sint-Rochusverlichting - 15 augustus 2019

“Jaarlijks doen wij beroep op de hulp van een 8-tal vrijwilligers, met name enkele buurtbewoners. Wij steken briefjes in de brievenbussen, komen samen aan het kapelletje om een vergadering te beraadslagen en werken een thema uit. Er wordt steeds weer getracht om er iets prachtig van te maken. Ondanks dat wij 2500 kaarsjes aansteken, blijft het publiek voornamelijk in en rondom het centrum van Aarschot circuleren. De Braekepoort is thans op een steenworp verwijderd van de Grote Markt en tevens het bewonderen waard”, aldus Bert De Bruyn – Braekepoort.


Sint-Rochusverlichting - 15 augustus 2019

"Ieder jaar opnieuw zorgen wij met 3 medewerkers voor de sfeervolle Sint- Rochusverlichting op de Nonnenlanden. Zolang wij kunnen, willen wij de traditie van Sint-Rochus in ere houden.

Duizenden kaarsjes verlichten onze wijken en een stukje van de Gijmelsesteenweg.

De kaarsjes en glaasjes kunnen een paar dagen voor de 15de bij ons afgehaald worden. Wij bedanken trouwens alle inwoners die elk jaar getrouw hun kaarsjes zetten. Omdat de wijken Nonnenlanden het verst afgelegen zijn van het centrum van de stad, wordt het op 15 augustus mogelijk om met een trammetje een rondrit te maken tot bij ons. Wandelen in autovrije straten en genieten van een cava aan de stand van het buurtcomité.

Wij beseffen dat het voor ons steeds moeilijker zal worden om de traditie in onze wijk verder te zetten, maar hopen eens op een jongere generatie die alles van ons zal overnemen", aldus Eddy Serneels - Nonnenlanden.


Sint-Rochusverlichting - 15 augustus 2019

“Ik kan onze vrijwilligers met Sint-Rochus op één hand tellen en dat maakt het net zo bijzonder. In samenspraak met het buurtcomité wordt er een patroon uitgetekend met waar de 500-tal lichtjes geplaatst zullen worden en op groot scherm zal de evolutie van de lichtjes in de Ter Poortvelden-wijk te zien zijn. Voor wie graag een lekker drankje consumeert tijdens het aanschouwen van deze prachtige beelden is er de cafetaria van de Vinea die gedurende de gehele avond geopend is.

Wij weten uit ervaring dat het publiek meer geneigd is om het centrum van de stad Aarschot op te zoeken, toch mag je je hier verwachten aan een warm welkom. Ook het toeristisch treintje rijdt om het halfuur door de straten van Ter Poortvelden met een halte aan feestzaal de Vinea, een reden te meer om even af te stappen en een kijkje te nemen. Tot dan”, aldus Nico De Keyser – Ter Poortvelden.


Sint-Rochusverlichting - 15 augustus 2019

“Het zou ontzettend fijn zijn moesten alle inwoners van Aarschot zich willen inzetten voor de Sint-Rochusverlichting. Het is natuurlijk begrijpelijk dat nieuwe inwoners en jonge gezinnen niet mee zijn met deze traditie die wij al jaren in ere proberen te houden. Toch denk ik dat er wonderen kunnen verricht worden met goede conversaties.

Vanuit ons buurtcomité doen wij alvast ons best om van iedere editie wederom een topeditie te maken. Dit dankzij de pracht van onze Tuinwijk en de 1500 kaarsjes die wij jaarlijks aansteken.

Wij werken met thema’s en bekomen inspraak van de buurtbewoners door middel van bevragingen op briefjes in de brievenbussen. Zo weten wij steeds de kerk in het midden te houden en met veel liefde en plezier er weer tegenaan te gaan. Ook het toeristisch treintje zal regelmatig passeren, dus voel je welkom om mee te genieten van dit feeëriek tafereel”, aldus Willy Van Thielen – buurtcomité De Tuinwijk.


Sint-Rochusverlichting – 15 augustus 2019

“Kinderen, ouders en grootouders. Iedereen zet zich in om 5500 kaarsjes aan te steken en brandende te houden. Het vergt een goede voorbereiding, maar met een 25-tal vrijwilligers uit de buurt krijgen we alles steeds tot in de puntjes in orde.

Sint-Rochus is namelijk een dag van samenkomen, verenigen met naasten en minder naasten. Het zou jammer zijn dat deze wondermooie traditie ten val komt.

Bekaf, de speeltuin, ligt net buiten centrum Aarschot, maar deze verlichte attractie is echt wel het bezoeken waard”, aldus Roger Vlummens – voorzitter Bekafcomité.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.