In De Maak

In De Maak

Gasthuissite Tickets
Solidair ticket: € 0 - Reductieticket: € 5 - Steunticket: € 15 - Kansentarief 23/24: € 2 - Basisprijs Route 1: € 10 - Incl. maaltijd: € 10

Platform In De Maak landt op 18 mei in Gasthuis te Aarschot met een nieuwe makersdag. Deze dag is deel van een zesdelige reeks toonmomenten die Platform In De Maak over heel Vlaanderen en Brussel organiseert, in c o r s o (Antwerpen), De Grote Post (Oostende), De Kern (Wilrijk), Ultima Vez (Brussel) en 30cc (Leuven). Gedurende de hele dag neemt een groep startende makers in de podiumkunsten verschillende ruimtes in Het Gasthuis over en kan het publiek er kennismaken met hun projecten. Laat je onderdompelen in een generatie aanstormend talent en ontdek wat de toekomst van de podiumkunsten in petto heeft!

Audrey Apers - Under your spell

Under Your Spell is een 3 koppige bende die zich een weg zingt doorheen de complexe geschiedenis van de heksen. Ze zoeken vanuit persoonlijke reflecties naar connecties met al deze heksenfiguren en magische praktijken om te kijken welke representaties en gebruiken vandaag nog weerklank hebben. Als we de heks bekijken als een symbool van verzet, hoe verzetten wij ons dan nu binnen deze samenleving? Aan welke gebruiken en rituelen klampen wij ons vast? Under Your Spell bezingt op een speelse toon onder andere recepten voor magische waanzin, risicovolle intuïtie en lucide dromen.

 

 

Carla Parcianello - Capricciosa

De term Capricciosa betekent onvoorspelbaar, onstabiel, impulsief. In de westerse samenleving wordt het woord meestal gebruikt met een negatieve connotatie. Geïnspireerd door Carla's tekeningen, toont dit soloproject een grotesk vrouwelijk portret, waarin ze haar eigen tekortkomingen onderzoekt en deze transformeert in haar superkrachten. Door middel van langwerpige vormen manipuleert ze haar fysieke vormen en vecht ze tegen agressieve stormen van vogels. Een constante fluctuatie tussen een sociaal geaccepteerd beeld van het zelf en een karikatuur. Een reis van acceptatie en transformatie naar het ultieme wezen: the Capricious.

 

 

Ondanks Alles (Laura Fonteyn & Arno Knapen) - Het f*cking paradijs (werktitel)

“Uit de rib die hij bij de mens had weggenomen bouwde de heer God een vrouw en hij bracht haar bij de mens. Toen riep de mens uit: ‘dit is ze! Mijn eigen gebeente, mijn eigen vlees en bloed. Vrouw wordt zij genoemd, genomen uit een man’. (...) Je zult je man begeren en hij zal over je heersen”.

Nee.

 

 

Steffi van Bokhoven - LIVE/LIVE (stadsdansers)

'LIVE/LIVE (stadsdansers)' benoemt en belichaamt de schemering tussen de realiteiten van het dagelijkse leven en een live-performance. Het werk speelt in op Steffi’s persoonlijke nood om naar buiten te treden, zowel zijnde danser als niet-danser, en specifieker om dans weer van iedereen te maken. Dans wordt daarom ingezet als verbindende kracht tussen inside(r) en outside(r), tussen verschillende media en binnen het netwerk van perspectieven en projecten waaraan het kernidee zich koppelt. LIVE/LIVE keert zichzelf binnenstebuiten en vormt een poëtische ontdekkingservaring waarop Steffi je meedanst


Om de dag breed toegankelijk te houden en tegelijkertijd de makers te kunnen vergoeden, hanteert Platform In De Maak een paywhatyoucan- systeem. Zo kan iedereen naar eigen vermogen bijdrage.

 - Solidair ticket: 0€

 - Reductie ticket: 5€

 - Basis ticket: 10€

 - Steun Ticket: 15€


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.