Lezing Rudolf Hecke: "Roy Orbison, het mysterie"

Gratis: € 0

Muzikale lezing, live podcast, verbluffende monoloog, termen die allen beschrijven wat Rudolf Hecke op het podium doet met Roy Orbison.

Rudolf is een rasverteller, je hangt aan zijn lippen, hij ademt wat hij zegt, passie en betrokkenheid. Hij heeft die reputatie opgebouwd met zijn voorstellingen over Serge Gainsbourg (waarover hij een trilogie schreef). Hij doet het weer met Roy Orbison, het mysterie (zijn recent boek).

Onthullende verhalen en die hemelse muziek van the Big O. Wie kent ze niet: ‘In dreams’, ‘Only the lonely’, ‘Oh pretty woman’, ‘Crying’, ‘Running scared’, It’s over’ ? Maar wie kent de ware toedracht over het ontstaan van die songs? Hoe ze zijn ontstaan, hoe ze onlosmakelijk verbonden zijn met het bijzonder tragische leven van Orbison en zijn kordate tot bizarre manier om daar mee om te gaan? 

Al die songs komen aan bod, en meer, onuitgegeven muziek en studiotakes die nooit het daglicht zagen, Rudolf heeft ze kunnen bemachtigen via Roy’s zonen voor het schrijven van zijn boek. Uniek.

Anderhalf uur razen voorbij, genieten van de grootste stem van de popmuziek (dixit Elvis Presley!), van zijn ultieme klassiekers en Rudolf Hecke’s  grondige kennis van zijn onderwerp en de passie waarmee hij ze etaleert. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.