Tínel Ensemble

Roaring Twenties

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 24/25: € 2.8

Het Tínel Ensemble zag het levenslicht toen zes jonge getalenteerde muzikanten elkaar ontmoetten op LUCA School of Arts in Leuven. Er ontstond een sterke vriendschap, gedreven door een gedeelde passie voor muziek. De band die ze smeedden, vormt de kern van dit ensemble. Hun liefde voor muziek klinkt door in hun muzikale samenspel! Dit ensemble speelt in een breed scala aan bezettingen, met strijkkwartet, klarinet en piano als bouwstenen. Door hun uniek en gevarieerd klankenpalet, dompelen ze hun publiek onder in de veelzijdigheid van kamermuziek. 

In 2022 betoverden ze het publiek met hun debuut, 'Roaring Twenties' en schitterden ze op gerenommeerde locaties zoals Flagey en Amuz. Ze werden opgemerkt en uitgenodigd voor o.a. Kamermuziek Jong Vlaanderen Festival, VeelbeLEUVENd, Chamberfest Semana Santa in Gent en Averbode Klassiek. Ook spelen ze regelmatig in Nederland. 

De muzikanten worden buiten het ensemble regelmatig gevraagd in orkesten als Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra, Symfonieorkest van de Munt en het Belgian National Orchestra. Ook treden ze geregeld op als solist. 

De zes twintigers brengen in hun nieuw programma ‘Roaring Twenties’ werken van klassieke grootmeesters (Mozart, Prokofiev, Khachaturian en Gershwin), geschreven toen de componisten zelf nog maar twintigers waren. Het jonge ensemble zorgt voor een dynamische sfeer door in wisselende bezettingen op het podium te staan. Deze variatie is hun grote troef en maakt hun concerten dan ook uniek: op het podium spelen ze als duo, trio, kwartet en sixtet. Op deze manier brengt Tínel Ensemble niet enkel de jeugdigheid, maar ook de veelzijdigheid van de klassieke muziek naar voren. 


Piano, Jef Kolacny 
Viool, An-Sofie Perneel & Victor Van Gorp 
Altviool, Saar Van Bergen 
Cello, Eva Van den Broeck 
Klarinet, Kian Janssen 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.